ירקות כתומים חייבים להיות חלק מהתפריט לכל אורך השנה, אבל יש להם ערך מוסף בתקופת החורף ובעונה הקרה. במאמר הבא נסביר מה הערך של ירקות כתומים, איך הכי נכון לצרוך אותם ולמה הם חשובים
מומלץ לאכול ירקות כתומים בגלל שהם משפרים את היכולת של הגוף להתמודד באופן טבעי עם סוגים שונים של מחלות. כמו כן, ההמלצה העקרונית היא בכל מקרה לגוון את צבעי הפירות והירקות. אז בגלל שאין הרבה פירות וירקות כתומים, צריכה מודעת שלהם בחורף היא דרך מעולה לחזק את הבריאות ואת הגוף.
החורף הוא הזדמנות מעולה לשלב ירקות כתומים בתפריט. בשביל לעשות את זה, ניתן למשל לקחת כמה סוגים שונים של ירקות כתומים ולהכין מהם מרק. אפשרות אחרת היא ללכת על בטוח עם ירקות כתומים בסגנון אנטיפסטי, או כמובן לשטוף ולאכול אותם טריים ישירות מהמקרר.
הייחודיות של ירקות כתומים בחורף
החורף והקור מחלישים את המערכת החיסונית הטבעית של הגוף. למרות שאנחנו עלולים להיות חולים בגלל וירוסים וחיידקים ולא בגלל טמפרטורות נמוכות כאלה ואחרות, עדיין צריך להעניק לגוף את התמיכה שחסרה לו. כאן נכנסים לתמונה ירקות כתומים ולמזלנו ניתן להשיג אותם בישראל במגוון אדיר, בטעמים עסיסיים ואפילו כמובן גם במחיר משתלם.
אהבתם את הכתבה? כדאי שתכנסו לקרוא את זאת >>mish-mish.org.il